A jövő újságja a Philips elképzelései szerint

Nem oly rég számoltunk be a Philips Polymer Vision újfajta elektronikus papírjáról, amely az E Ink technológiájára alapozva a korábbiaknál kontrasztosabb és nagyobb felbontású (320x240 pixeles) megjelenítést tesz lehetővé. A ma kezdődő berlini IFA 2005 kiállításon a vállalat egy olyan készüléket mutat be, amely a hajlékony e-papír egyik lehetséges felhasználási területét illusztrálja.

A Readius névre keresztelt prototípus használaton kívül jóval kisebb helyet foglal, mint maga a kijelző, ugyanis az az olvasás végeztével papirusztekercs módjára húzódik vissza az elektronikát tartalmazó, 10 x 6 x 2 cm-es készülékházba. Bár az e-papír ezen típusa nem alkalmas színes grafikák megjelenítésére (csupán négy szürkeárnyalatot képes megkülönböztetni), egyik kétségtelen előnye, hogy igen energiatakarékos.

A Philips két éven belül szeretné piacon látni a technológiára épülő termékeket. A Readius koncepciójából például olyan eszközök fejlődhetnek ki, amelyek valamelyik rádiófrekvenciás adatátviteli módszert alkalmazva folyamatosan elláthatják tulajdonosukat személyre szabott információkkal, például újsághírekkel, tőzsdei árfolyamokkal, a focibajnokság aktuális állásával vagy egy GPS eszközt közbeiktatva akár az adott helyhez kötődő tudnivalókkal.

Azóta történt

Hirdetés