A BlackBerry Privre is befutott az Android 6.0

Hirdetés

A Privet az átalakulás jegyében alkotta meg a BlackBerry, a szétnyitható, QWERTY billentyűzetes mobil ugyanis Android rendszert futtat, és arra épülnek a legendás BB-s appok és szolgáltatások. Ezzel egy igazán különleges zöld robotos eszközt sikerült letenni az asztalra, és a két szélén lekerekített, QHD-s Super AMOLED kijelző még szokatlanabbá teszi a Privet, amelyet természetesen mi is kipróbáltunk.

A BlackBerry Priv doboza
A BlackBerry Priv doboza [+]

A BlackBerry a startkor ígéretet tett a rendszeres frissítésekre, amelyek eddig apró hibajavításokat és biztonsági korrekciókat jelentettek, a rendszer maradt Android Lollipop 5.1.1 alapú. Most végre befutott a legkomolyabb update, első körben az STV100-1 (USA, Kanada) és az STV100-4 kódjelű modellekre (Franciaország, Egyesült Királyság). A szolgáltatói változatok (STV100-2 és 3) május 3-án részesülnek a mályvacukros frissítésből.

A verziószám változás mellett több biztonsági javítás, a fizikai billentyűzethez tartozó ujjhúzós bevitel, 120 fps-es lassított felvétel és 24 fps-es rögzítés is bekerült. Az értesítés- és engedélykezelés is bővült, új appok jelentek meg a BlackBerry Hubon és az Android 6.0-s energiakímélő üzemmód, a Doze is a rendszer része lett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés