8,6 millió Lumia talált gazdára az első három hónapban

Hirdetés

A Microsoft komolyan gondolja, hogy a szoftveres, a szolgáltatói, a számítógépes és a táblagépes piacok mellett a telefonos szegmensben komoly szereplő legyen, éppen ezért tavaly felvásárolták a Nokia mobilos részlegét, így az új Lumiák már a redmondiak logójával kerülnek piacra. Hónapokon belül érkezik a Windows 10, amely a Windows Phone 8.1-et váltja, egységes rendszert ígérve a zsebkészüléktől az asztali számítógépekig.

Microsoft Lumia 435 és 532
Két kedvező árú készülék, a Microsoft Lumia 532 (balra) és a Lumia 435 (jobbra) [+]

Ami a Lumiák teljesítményét illeti az idei első három hónapban (ami a Microsoftnál a harmadik pénzügy negyedév), 8,6 millió ilyen okostelefont sikerült eladni, ami 18%-kal több, mint egy évvel azelőtt. A Q3 eredményei ugyanakkor 18%-kal elmaradtak a Q2-től, azaz a október elejétől december végéig tartó periódustól. Hagyományos telefonokból 24,7 millió kelt el, kevesebb, mint 2014 elején, ez a piac ugyanis tovább szűkül az olcsó okostelefonok, beleértve a belépőszintű Lumiák elterjedésével.

 Nokia Lumia 735
A Lumia 735 még Nokia logóval startolt el, de a Microsoft kasszáját erősíti [+]

A táblagépes vonal jelentősebb sikereket ért el, onnan 713 millió dollár folyt be a kasszába, ami 44%-kal jobb eredmény, mint egy évvel azelőtt, és ezt a növekvő tendenciát erősítheti meg a Surface Pro 3-hoz hamarosan csatlakozó Surface 3. A játékkonzolos divízió viszont rosszabbul szerepelt, mint 2014 első három hónapjában, 24%-kal kevesebb bevételt hozva a konyhára, ami a kevesebb Xbox One értékesítése mellett az árak lenyomásának is betudható.

Előzmények

Hirdetés