68 százalékon áll az iOS 8

Hirdetés

Az Apple saját maga által közzétett adatok szerint az iOS 8 már az iEszközök 68 százalékára telepítésre került. Ez azokat a készülékeket érinti, melyek az iTunes App Store-ban valamilyen szinten regisztrálásra kerültek. A legújabb generációs operációs rendszer felívelése tehát folytatódik, de nem nevezhető ez túl nagy ugrásnak a december 22-én mért 64, valamint a november 12-én számított 56 százalékhoz képest.

Az iOS 7 egyelőre 29 százalékon áll, és már csak mindössze 4 százalékot tesznek ki azok a kütyük, melyek még ennél is régebbi szoftverrel rendelkeznek. Ugyan az összeg így 101 százalékra rúg, ez valószínűleg azért van, mert az értékeket egész számra kerekítette az Apple. Az almás vállalat eredményei egyébként összhangban állnak már elemzőcégek mutatóival, a Mixpanel 69,1, a Fiksu pedig 64,9 százalékra becsülte korábban az iOS 8 piaci szeletét.

Lassan tehát a legtöbb eszközt frissíteni fogják a tulajdonosok, bár még így sem fényes a 8-as oprendszer szereplése, hiszen elődje ugyanebben az időszakban már 78 százalékon állt. Persze az iOS 8 védelmében fel lehet hozni, hogy az installáláshoz minimum 2 GB szabad hely szükséges, ami a 8 GB-os eszközöknél meglehetősen szigorú kritériumnak számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés