64 bites MediaTek SoC-vel jöhet a G628

Úgy tűnik, hogy a Huawei egy újabb középkategóriás készülék fejlesztésén dolgozik, amelyet a kínai piac számára tennének elérhetővé, és amelyet a pletykagyárosok Ascend G628 fantázianéven emlegetnek. A szóbeszédek szerint ez lehet a gyártó első olyan telefonja, melyben egy 64 bites architektúrájú MediaTek chipset dolgozna. Az MT6752-vel érkező jövevény nagy hiányossága lehet viszont eleinte az Android Lollipop, hiszen elvileg KitKattel kerül majd forgalomba, ami nem tudja kihasználni a 64 bites képességeket.

Huawei Ascend G628

A G628 specifikációkat tekintve tökéletesen illeszkedik a középkategóriába; 5 hüvelykes, HD felbontású kijelző, 1 GB RAM, microSD kártyával bővíthető 8 GB-os belső tárhely, valamint 1,5 GHz-re skálázott nyolcmagos processzor fért a repertoárba. Az előlapi kamerával 2, az hátlapival pedig 8 megapixeles képeket lehet készíteni. Az Emotion UI 2.3-mal megfűszerezett készülék Kínában 1000 jüanos, vagyis előzetes költségek nélkül átszámolva körülbelül 44 ezer forintos áron kerülhet fel a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Ascend G620s - a jövő a menő

    Újabb középkategóriás telefon került piacra, ám a kínai gyártó nem csak a Snapdragon 410 és a HD kijelző miatt dicsérhető, hanem az árazás miatt is.

  • Huawei Ascend G7 - ár-rés a pajzson

    A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.

  • Huawei Ascend Y550 - 64 bit alsóhangon

    Komoly generációváltáson esett át a Huawei friss alsó-középkategóriása: Snapdragon 410, 4G modem, 1 gigabájt RAM, 2 megapixeles előlapi kamera és Android 4.4.4 a motorháztető alatt.

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

Hirdetés