64 bites LTE mobilok 70 dollárért?

Hirdetés

A számítógépes piacot uraló Intel minden erőfeszítése ellenére az okostelefonok túlnyomó része a brit ARM Ltd. által tervezett processzor köré épül, melyet a legtöbb processzorgyártó egy az egyben felhasznál, vagy a Qualcommhoz hasonlóan a kódszintű kompatíbilitás megtartása mellett tovább optimizál. A Cambridge-i székelyű vállalat nemrég publikált idei évre vonatkozó elemzése szerint a 2015-ben piacra kerülő okostelefonok legalább felében 64 bites ARMv8 processzor teljesít majd szolgálatot, ráadásul a hatalmas verseny és árerózió miatt már a 70 dollár alatti szegmensben is hódítani fognak, méghozzá 4G LTE modem társaságában.

A brit vállalat szerint idén az okosórák és más hordható eszközök szerepe is meghatározó lesz, de régiónként kissé eltérő okok miatt. A fejlődő országokban elsősorban az egészség megőrzésében és a betegségek korai felismerésében lehet fontos szerepük, hiszen már a mai eszközök is képesek a pulzus vagy a vér oxigén szintjének mérésére. A biomtetrikus szenzorok is fontos szerephez jutnak idén a mobiltelefonos fizetési megoldások elterjedésének köszönhetően. A hordható eszközök mellett idén a robotika és az automatizált megoldások is kezdenek kibontakozni, melyek szép lassan felváltják a hordható megoldásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Előzmények

  • 64 bites okostelefon érkezik

    Ezt pedig maga a Qualcomm hirdeti, ugyanis az IFA kiállítás kapcsán egy előzetes képet publikáltak, melyen talán egy HTC telefon látható.

Hirdetés