5G-vel és OLED kijelzővel erősít az Xperia 10 III

A Sony új középkategóriás modellje Snapdragon 690 rendszerchipet, három hátlapi kamerát, IP68-as védettséget és jack csatlakozót is kapott.

Nem csak a csúcskategóriában frissítette kínálatát a Sony, leleplezték új, középkategóriás modelljüket is, az Xperia 10 III-at. A 154 × 68 × 8,3 milliméteres dimenziókkal bíró, 169 grammos készülék 6 hüvelykes, Full HD (1080 x 2520 pixel) kijelzővel bír, és bár megjelenítési frekvenciája 60 Hz-en maradt, az érintéses bevitel 120 Hz-es sebességre ugrott, és örülhetünk az OLED technológiának is. Hagyományos, de szűk kávákkal bír a mobil, védelméről pedig IP68-as víz- és porállóság, illetve Gorilla Glass 6 üveg gondoskodik.


[+]

A hátlapon három kamerát találunk, a fő egység 12 megapixeles, a gyártó házon belüli 1/2,8"-os Exmor R™ érzékelőjével, 27 mm-es normál mobilos gyújtótávolsággal, f/1,8-as apertúrával, ezen kívül van még kétszeres zoomot biztosító, 8 megapixeles egység f/2,4-es blendével, illetve egy szintén 8 megapixeles, 120 fokos látószöget nyújtó f/2,2-es egység, mindkét másodlagos szenzor fizikai mérete 1/4". Az előlapi kamera 78 fokos látószögű, 8 megapixeles.


[+]

A hardver a Qualcomm Snapdragon 690 5G, amiről részletesebben itt értekezünk, processzoros téren nyolcmagos Kryo 560-at nyújt, a grafikai egysége pedig az Adreno 619. Ennél a konkrét mobilnál 6 GB RAM és 128 GB belső tároló tartozik a felhozatalhoz, ez utóbbi microSD segítségével bővíthető is. Szoftveres téren az Android 11 áll rendelkezésre.


[+]

Adott az 5G-támogatás (n1, n3, n7, n8, n28, n77, n78), de nem maradt le a kétcsatornás, ac-s Wi-Fi, az A-GPS, A-GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS műholdakat használó navigációs modul, az 5.1-es Bluetooth, az NFC és a 3.1-es Type-C csatlakozó sem, sőt, még 3,5 milliméteres jack kimenet is van. Jobb oldalt különálló ujjlenyomat-olvasót is találunk, a beépített akkumulátor 4500 mAh kapacitású, USB-PD-s gyorstöltési lehetőséggel. A fekete, fehér, kék és pink színben piacra kerülő mobil áráról egyelőre nem lehet semmit tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia 10 III - ez még mindig egyedi

    Ha a felszereltséget és az árat nézzük, elvérzik a Sony középkategóriás ajánlata, a kamera sem lett az igazi, ám mégis van benne valami olyan stabilitás és egyediség, ami érdekes eszközzé teszi.

Előzmények

  • Masszív leak a Sony Xperia 10 III-mal kapcsolatban

    Az Onleaks igencska kitett magáért a Sony új középkategóriásával kapcsolatban. Idén érkeznek a "mark three" modellek.

  • Sony Xperia 10 II - forma-terv

    Úgy tűnik, a Sony még mindig dizájnban a legerősebb. A hagyományos formaterv, a prémium kialakítás, a csorbítatlan kijelző és a képarány miatt szinte kompaktnak érződő kivitel még mindig nagyon vonzó. De...

  • A Sony Xperia 10 II is bemutatkozott

    A csúcsmodellek mellett a középkategóriát is aktualizálta a Sony.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

Hirdetés