Hirdetés

5G-s tokkal kerülné meg a Huawei a szankciókat?

Kínált efféle tartozékot korábban a Motorola, de a Huawei esetében azért maradtak kérdőjelek.

Mivel a Huawei az amerikai technológiák java részéhez nem férhet hozzá, ugrott a Google-licence és az 5G modemek használata is, ez a két tény pedig erősen lehúzta a máskülönben remekül sikerült P50 Pro összképét is részletes tesztünkben. Ez persze ma már senkinek nem újdonság, és eladási oldalról is jól látszik, mennyire komoly gondot jelentenek ezek a hiányosságok, ám az egyikre az IT Home szerint megoldást találhat a Huawei – már ha az alábbi képek hitelesek.

[+]

Balra az egyik P50 mellett olyan tok pillantható meg, amely 5G feliratot visel, és láthatóan nem egy vékony megoldásról van szó, lásd a jobb oldali példát. Konkrétan olyan tartozék került lencsevégre, amely saját USB-C porttal rendelkezik, ez azt is jelentheti, hogy egy USB-C fej integrálva lett a tokba, és abba kell csúsztatni a telefont. Nyilván ezen keresztül folyna az 5G modem tápellátása és az adatkommunikáció.

5G-s Moto toldalék
5G-s Moto toldalék (forrás: Amazon) [+]

A hátlapra csapott 5G modem nem újkeletű dolog amúgy: efféle tokot a Motorola is kínált némi extra akkumulátorkapacitással megtámogatva a telefont, technológiai akadálya a dolognak tehát nincsen. Az viszont kérdéses, hogy ilyen kerülőúton jogilag a Huawei mobilok kicselezhetnék-e a szankciókat, hogy a felhasználók a Kínában egyébként széles körben kiépített 5G hálózatokra felkapcsolódhassanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés