Hirdetés

50 Mbit/s-es ingyen Wi-Fit ad a Telekom

Díjmentes Wi-Fi szolgáltatást indított a Telekom. A tegnap óta aktív megoldás nem csak Magyarország területén érhető el: a Fonnal kötött együttműködés révén világszerte 20 országban, összesen közel 20 millió hotspot áll az ügyfelek rendelkezésére.

A Telekom Wi-Fi Fon az okostelefonra, táblagépre (jelenleg csak Android) és számítógépre is telepíthető alkalmazáson keresztül vehető igénybe. Azok az előfizetők, akik vezetékes internetszolgáltatást használnak, és a hálózati eszközük képes Telekom Wi-Fi Hotspotként való működésre, postai úton kapnak egy felhasználónevet és jelszót, amivel egyszerre maximum három eszközön otthonuktól távol is internetezhetnek, akár 50 Mbit/s sebességgel, adatforgalmi korlátozás nélkül. A hotspotokat a Telekom az erre alkalmas eszközökön tegnap automatikusan bekapcsolta.

Belföldön díjmentesen használható közel 2000 településen a Wi-Fi Fon Alap csomag azok számára is, akik új Telekom mobil díjcsomagot rendelnek (Next S és aranytárskártya, Next M és aranytárskártya, Next XL és aranytárskártya, Music XS, Music S és Music M). A már meglévő előfizetésekkel rendelkezők közül a Next XL csomagra előfizetők vehetik igénybe a szolgáltatást. A külföldi használathoz a szintén díjmentesen elérhető Telekom Wi-Fi Fon Prémium csomagra van szükség, amit a Travel & Surf (S, M, L) adatdíjcsomag, vagy az EU Plusz kedvezmény, illetve az EU 100 opcióra előfizetők használhatnak ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a Wi-Fi Fon maximális sebességét befolyásolja-e a hotspotot szolgáltató ügyfél internetelőfizetési sebessége, hogy mikorra várható iOS és Windows Phone kompatibilitás, kikapcsolható-e a hotspotként való működés, és hogy tényleg kimaradnak-e a már meglévő Next S és M csomaggal rendelkező ügyfelek az akcióból, még várjuk a Telekom hivatalos válaszát.

Hirdetés