Hirdetés

4K-s AMOLED panelt mutattak be

A mobilkijelzők felbontása folyamatosan csak nő, bár fórumainkon sokan úgy vannak fele, hogy egy zsebkészülék esetében a Full HD felbontás bőven elegendő. Az óriástelefonoknál persze nem baj a QHD felbontás, ami ma már 5 hüvelyk környékén sem ritka. Mire föl a folyamatosan növekvő képpontsűrűség, ha szabad szemmel már nem lehet érezni a különbséget éles és még élesebb panel között? Például a VR, vagyis virtuális valóság kiegészítőknél jöhet jól a dolog. Kipróbáltuk a Gear VR-t és valóban roppant érdekes volt a virtuális, 3D-s tereket bebarangolni, ám még a Note 4 QHD felbontása sem volt elegendő, hogy a VR-szemüveggel (melynek megjelenítőjeként a phablet szolgált) tűéles képet kapjunk, ehhez már elkél a 4K.

Hol áll meg a felbontásharc? Az Everdisplay most 4K-s phablet kijelzővel állt elő
Hol áll meg a felbontásharc? Az Everdisplay most 4K-s phablet kijelzővel állt elő [+]

Többek között ez lehet az egyik pozitív hozadéka az Everdisplay most bemutatott, hathüvelykes, 4K felbontású AMOLED paneljének, amely számszerűsítve 2160 x 3840 pixeles és 734 ppi-s, ami jóval nagyobb pixelsűrűséget jelent mondjuk az LG G4  QHD-s megjelenítőjénél (538 ppi). Azt egyelőre nem tudni, hogy az Everdisplay mikor jut el a tömeggyártásig és mikor bukkanhatnak fel az első 4K-s mobilok, mindenesetre más panel is készül boszorkánykonyhájukban: például egy okosórákba szánt kerek, 400 x 400 pixeles, 1,6 hüvelykes AMOLED megjelenítő.

Előzmények

  • 4K-s kijelzőt kaphat a ZTE Star 3

    A kínai gyártó egy minden eddiginél nagyobb felbontású megjelenítővel szerelt készülékkel rukkolhat elő, ami körülbelül 806 ppi-s képsűrűséget garantál majd.

  • Még nem kell 4K kijelző mobilokba!

    Az üzemidő drasztikus romlása miatt a Huawei a közeljövőben nem tervezi a nyolcmillió képpontból építkező megjelenítők bevetését okostelefonjaiban.

Hirdetés