Hirdetés

2014-ben ez történt a Mobilarena háza táján

Közhelypuffogtatással szokás az ilyen bejegyzéseket elkezdeni, elröpült az év, ennek is vége, máris itt van 2015... ez mind igaz, nyilván. Csakhogy most tényleg nem tudom mással felütni a szerkesztőségi blog idei zárópostját, mint ehhez hasonló frázisok, mert rég volt olyan évünk, amikor ennyi minden történt volna velünk. Lehetne kronológiai sorrendben haladni, de felesleges próbálkozásnak érzem, inkább pillanatképeket elevenítenék fel.

Rögtön onnan indultunk, hogy Ferihegyről indultunk: január 1-én az oldal történetében először elmentünk a CES-re, Las Vegasba, kábé mint két tökkelütött, hiszen sosem voltunk még az USA-ban, tehát mindenre úgy rácsodálkoztunk, mint az ötévesek. Ebből született egy blog, illetve persze egy csomó szakmai anyag is, tökre megérte kiutazni minden szempontból, úgyhogy jelen bejegyzés megjelenésének másnapján már megint megyünk  hiszen újra január jön, újra CES. Az ehhez kapcsolódó blog újra él.

Mondhatni, hogy alighogy visszajöttünk, már kerekedtünk is fel újra, kvázi teljes létszámmal nyomtuk le az MWC-t. A barcelonai kiállítás minden évben a mobilosok Mekkája, az európai vásárlók számára legérdekesebb eszközöket itt szokás bemutatni, így történt ez február végén is. Mondhatjuk, hogy ide már kvázi hazajár a csapat, sokadik MWC volt ez, amin részt tudtunk venni, de még mindig nagyon várjuk. Melankolikus jelenetre is sor került, dr. Kind elbúcsúzott egy időre az olvasóktól és tőlünk, hogy Chilébe utazzon alkalmazást fejleszteni. Azóta már hazajött, és bizony egész jót fejlesztett.

Aztán volt egy egyénileg szervezett Veletech Húsvét környékén a Millenárison, nagyon sok meló volt benne, sokan eljöttek, eljöttetek, büszkék vagyunk rá, hogy ezt önerőből meg tudtuk oldani, ha nem is ment minden zökkenőmentesen. A nyáron a távozott Kind helyére pedig új embert igazoltunk, Bone-t most már a törzsolvasóknak nem kell bemutassam, hiszen nem csak mélyenszántó tesztjeivel van folyamatosan jelen, de beül Mobilarena TV adásokat is vezetni, amitől eleinte tartott, de a nézőközönség monitoron át érezhető szeretettel fogadta, ami meghozta a bátorságát.

Közben sok apró területen fejlődtünk, a cikkekben levő fotók minősége is javult, a Mobilarena TV-t már Full HD felbontásban adjuk, átálltunk YouTube Live-ra, szinte minden tesztkészülékhez készül egy-egy videó. Masszívan elkezdtünk a fitnesz kiegészítőkkel és az okosórákkal is foglalkozni, újabban pedig komolyabban ráfeküdtünk az audio kiegészítők megvizsgálására is, éppen emiatt próbálgatja nálunk szárnyait szentkuti11. Frissült a benchmark-táblázat, javult a fénymérésre használt berendezésünk minősége is. Nyáron volt egy kisebb olvasói sörözgetés is, ahol remek volt a hangulat.

Az ősz egy berlini IFA kiállítással indult, ahová hárman mentünk ki, bőven volt ott is látnivaló, megírtunk mindent, amit csak tudtunk. Közben a színfalak mögött gőzerővel ment a szervezkedés, hogy november végére a Veletech kiállítást és a PlayIT Show-t megpróbáljuk összegyúrni. Ez sikerült, két napig tartott a buli, a Porhardver-Mobilarena páros a SYMA "C" csarnokába költöztette a kiállítóit. Tavasszal folytatjuk ezt is, de nem szeretnénk azokról sem elfeledkezni, akik még az első Mobile Meetingen álltak sorba karszalagért a bejáratnál, kisebb olvasói összejövetelek szervezése is a napirendi pontok között szerepel.

2014-ben variáltunk a hírszerkesztési rendszeren is, már többen írják a napi friss anyagokat, idén eddig 2718 hír és blogbejegyzés ment élesbe. Ez elég sok, több mint 5 és fél millió karakter. Ezek mellett 263 nagyobb anyag látott napvilágot, ezeknek a zöme teszt volt, majdnem 7 millió karakter formájában. A YouTube csatornánk majdnem 300 új videóval gazdagodott az elmúlt évben, ezek összesen majdnem 6 millió megtekintést kaptak. Közben ott vagyunk a Gazdasági Rádió hullámhosszán hetente kétszer a Szenzor és az M2M Zóna nevű műsorainkkal, néha nyilatkozunk más rádióknak is tévéknek is, egyszóval termeltük a kontentet elég rendesen.

Ez 2015-ben is pontosan így lesz. Lesz Veletech, lesz Mobilarena TV, elmegyünk a külföldi kiállításokra, írjuk a híreket és a cikkeket, csináljuk a videókat. És próbáljuk a fórumot is nyomon követni, noha ez egyre nagyobb kihívás, annyi hozzászólás érkezik, nem is beszélve az olvasói levelekről és Facebook üzenetekről. De  mint ahogyan már több mint 10 éve  továbbra is töretlen a lelkesedésünk, reméljük, hogy az olvasók is így éreznek. Ezúton is köszönjük a sok kattintást, hozzászólást, levelet, személyes találkozást, utcán megszólítást az összes olvasónknak, illetve persze köszönjük a partnereinknek is az éves együttműködést, illetve a Prohardver minden kollégájának azt, hogy elviseltek bennünket idén is.

A Mobilarena csapata boldog új évet kíván!

Hirdetés