150 milliárd dollárt hozott az iPhone

Holnap ünnepli ötödik születésnapját az iPhone, mely 2007. június 29-ei debütálásával gyakorlatilag feje tetejére állította a teljes távközlési szektort. A mobiltelefónia egykoron meghatározó szereplői a mai napig nem tudták kiheverni a piaci sokkot, mely jól érezhető a Nokia, a Motorola és a RIM pénzügyi eredményein. Ezzel párhuzamosan az Apple birodalma igazi virágzásba kezdett, hiszen a több mint 250 millió példányban piacra dobott készülék és az ahhoz kapcsolódó ökoszisztéma ezidáig 150 milliárd dollár bevételt jelentett. Az amerikai gyártó piaci kapitalizációja ma már 500 milliárd dollár fölött jár, mely nem csoda, hiszen az okostelefonok és az iPad által újraértelmezett táblagépek értékesítéséből származó haszon jelentős része az Apple zsebébe vándorol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • iOS 6 – Apple navigációval

    Az Apple saját fejlesztésű 3D térképe, közösségi útinfó szolgáltatása és hangos navigációja veszi át a Google Maps helyét az iOS készülékekben.

  • Az új iPad - nem kellett jósnak lennünk

    Megérkezett az új iPad, melyet a kereshetőség miatt a neten mindenki iPad 3-nak fog hívni. A kijelzője elképesztő, processzora nem változott. Alapvetően papírforma.

  • Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod

    Kellemes szolgáltatásokat hozott az új iPhone, de alapvetően ugyanaz maradt, mint elődje. Ettől függetlenül vinni fogják, mint a cukrot.

Hirdetés