12,4%-on áll az Android Lollipop

Hirdetés

A Google minden hónapban közli az Android rendszerrel kapcsolatos legfontosabb számokat, amelyek alapján pontosan nyomon követhetjük, hogy a keresőóriás jól ismert operációs rendszerét futtató aktív eszközök verziószámai milyen arányban állnak egymáshoz képest. Február elején még csak 1,6% jutott a Lollipopnak a virtuális tortaszeletből, április első felében már 5,4%-ról számoltunk be, most pedig 12,4%-on áll az elérhető legfrissebb, stabil Android verzió.

Amdroid május

Lassan, de biztosan törnek tehát előre a nyalókás eszközök, ám a legnépszerűbb verzió továbbra is a KitKat, 39,2%-kal, mögötte közvetlenül a Jelly Bean-t láthatjuk 37,4%-kal, a régebbi verziók pedig szép lassan kezdenek eltűnni, a Froyo már csak 0,3%-on áll, a Gingerbread és az Ice Cream Sandwich pedig együttesen is alig haladják meg a 10%-ot. Az Andoid M őszi érkezésével persze ismét alacsony lesz a legfrissebb zöld robotos rendszert futtató eszközök száma, ez azonban már csak így van az Android világában.

Azóta történt

Előzmények

  • Az androidos eszközök 5,4 százalékán fut Lollipop

    A Google ebben a hónapban is kiadta az aktuális Android statisztikákat: a Lollipop egyre több eszközön jelenik meg, de még mindig a KitKat a domináns rendszerverzió.

  • 1,6 százalékon áll a Lollipop

    Végre a nyalókás rendszer is rendelkezik tortaszelettel, már ami az Android verziókat számba vevő kördiagramot illeti.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés