Archos invázió várható

Hirdetés

Az iPad bemutatásával az Apple valójában újraalkotta a táblalépek fogalmát, hiszen egy teljes értékű személyi számítógép helyett egy mindenki számára könnyen használható, intuitív felülettel rendelkező könnyű és karcsú gépet dobot piacra, akkoriban szokatlanul alacsonynak tűnő áron. Azóta azonban a Google szövetségesei is megmutatták az Android platformban rejlő lehetőséget és minden korábbinál alacsonyabb árszegmensbe merészkedtek. Az „invázió” olyan sikeresnek tűnt, hogy az Apple még az elődjénél sokkal kedvezőbb árfekvésű és jóval kompaktabb iPad mini segítségével sem tudta lelassítani a piaci részarányának folyamatos csökkenését. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen ma már 150 dollár alatt is elérhető olyan készülék, mint az ASUS MeMO Pad HD 7, mely HD kijelzőt, négymagos processzort és dupla HD kamerát kínál, miközben árban nem éri el az Apple legolcsóbb készülékének felét sem.

Pletykák szerint a közelgő IFA 2013 szakkiállás során a mérsékelt árú megoldásairól ismert Archos is felveszi majd a kesztyűt, hiszen pontosan egy tucat újdonsággal rukkol elő. A bejelentés előtt álló készülékekről egyelőre csupán annyit tudni, hogy közülük hét okostelefon, öt pedig táblagép lesz, mely közül néhány egészen biztosan mérsékelt árfekvésű négymagos MediaTek processzor köré épül majd. A berlini rendezvényre természetesen számos más gyártó is komoly meglepetéseket tartogat, de az Apple egy héttel későbbi sajtóeseménye miatt a közép és felső mezőnybe szánt termékek becsült vételár nélkül kerülnek majd bejelentésre.

Azóta történt

Előzmények

  • Archos 80 Xenon – 3G modemmel

    Ötvenezer forint körüli áron debütálhat az Archos négymagos processzorral, mobil hálózati támogatással és XGA megjelenítővel szerelt Elements táblagépe.

  • Archos okostelefon trió érkezett

    Három alacsony árfekvésű, kétkártyás telefont mutatott be az olcsó táblagépeiről ismert francia gyártó.

  • Archos G9 – Jelly Bean nélkül

    A lehetőségek feltárását követően az Archos végül mégsem teszi elérhetővé a G9 sorozat számára az Android 4.1 rendszerfrissítést.

  • Archos táblagép trió érkezett

    A francia gyártó frissen leleplezett internettáblái között egy mérsékelt árfekvésű, Full-HD kijelzővel szerelt modell is szerepel.

Hirdetés