10 százalékot nyúl le az Apple a szolgáltatóktól

Nem csitul az iPhone körüli hiszti, a hírek szerint közeleg az európai premier, így egyre több találgatás lát napvilágot a vélhetően hamarosan megkezdődő forgalmazással kapcsolatban. Volt már szó arról, hogy a T-Mobile, vagy a Vodafone fogja árusítani a terméket, a Financial Times viszont már három európai szolgáltató részvételéről számol be.


Még mindig hype lengi körül

 

Úgy hírlik, hogy a német T-Mobile, a francia Orange és a brit O2 lesz a három első szolgáltató, amelyek az öreg kontinensen árusítani kezdik az iPhone-t. Egyik cég sem óhajtotta kommentálni a hírt, miképpen azt az értesülést sem, hogy a három szolgáltatónak az amerikai cég számára át kell adni az iPhone használatából befolyó bevételek 10 százalékát.

Értesülések szerint az Apple nem alkudozott, egyértelműen fölényben levő pozícióból tárgyalva hozta tető alá ezt a megállapodást, amely bizonyos szempontból akár történelmi jelentőségűnek is nevezhető. Eddig ugyanis csupán egyetlen alkalommal volt arra példa, hogy egy készülékgyártó részesedést harcolt ki az általa biztosított telefon használatából, ez pedig a RIM volt a Blackberry eszközök kapcsán. A T-Mobile, az Orange és az O2 természetesen azt várja, hogy még ezzel a speciális megállapodással is jól járnak, köszönhetően az iPhone körüli hisztériának, főleg a Deutsche Telekomra férne rá egy kis frissesség, hogy levetkőzze a nehézkesen mozgó multicég imázsát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés